A huge collection of 3400+ free website templates www.JARtheme.COM WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Ce este BIM?

Building Information Modeling (BIM) – este procesul de creare si utilizare a unor informatii coordonate, consecvente si calculabile, despre un proiect de constructii. Acest concept a modificat felul in care profesionistii din toata lumea vad cum poate fi aplicata tehnologia in domeniul proiectarii, construirii si managementului constructiilor.

BIM nu este un software. BIM este un proces de lucru care permite accesul imediat la informatiile legate de proiect, liste si costuri, informatii care sunt de inalta calitate, sigure, integrate si complet coordonate. BIM se adreseaza fiecareia dintre cele trei faze ale ciclului de viata a constructiei – proiectare, constructie si gestionare.

Printre avantajele competitive pe care le aduce adoptarea BIM se numara:

• Proiecte realizate mai repede 

• Coordonare mai buna – mai putine erori 

• Costuri mai mici 

• Productivitate mai mare 

• Proiecte de calitate mai buna

 

Conceptul BIM se bazeaza pe utilizarea unui model informational 3D unic alcatuit din obiecte inteligente, din care se pot extrage in orice moment informatii complete. Intre modelul 3D si diferitele vederi, sectiuni, planuri, liste etc, exista legaturi bi-directionale astfel incat o modificare realizata intr-un loc se va reflecta automat in tot proiectul, reducand astfel erorile, economisind timp si mentinand acuratetea proiectului.

Spre deosebire de abordarea traditionala, centrata pe desene, participantii la un proiect BIM pot accesa diverse modele digitale oricand de-a lungul procesului de proiectare, fara sa fie nevoiti sa astepte producerea si livrarea desenelor pe hartie. Aceasta inseamna ca o viziune multidisciplinara asupra proiectului poate fi impartita cu toti participantii, incepand din primele faze de proiectare si continuand pe tot parcursul proiectarii si executiei. 

Folosirea BIM in proiect va permite dezvoltarea de modele 4D, care incorporeaza elemente de timp si grafice de executie in modelele BIM 3D existente.

Birouri_Decebal

Birouri_Decebal

Birouri Motilor

Birouri Motilor

Buna Ziua 2S+P+5E

Buna Ziua 2S+P+5E

But Gruia

But Gruia

Cantina Campus Oradea

Cantina Campus Oradea

Casa Domsa

Casa Domsa

Ica Retegan

Ica Retegan

UBB Axis

UBB Axis