A huge collection of 3400+ free website templates www.JARtheme.COM WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Intocmire studii de pre si fezabilitate

Studiul de fezabilitate reprezinta, in fapt, transpunerea in limbaj administrativ a notiunii de plan de afaceri din domeniul privat.

Scopul principal al studiului de fezabilitate este de a oferi informatiile necesare proprietarului proiectului, precum si eventualilor terti finantatori ai acestuia, in vederea luarii unei decizii privind finantarea proiectului (decizie pozitiva sau negativa, dimensionarea si esalonarea finantarii). 

Structura studiului de fezabilitate este centrata in jurul analizei cost-beneficiu. In realitate, studiu de fezabilitate si analiza cost-beneficiu sunt doua notiuni care se suprapun in foarte mare masura, pana la a coincide, in functie de definitia convenita.

Studiul de fezabilitate pune in evidenta existenta sau absenta solutiilor in studiul asupra oportunitatii derularii unui proiect. El se bazeaza pe studiul de piata pentru produsul sau serviciul care ar urma sa fie furnizat si cuprinde studii tehnico-economice succinte ale tehnicilor specifice, studiul de impact, studiul de rentabilitate. In cadrul analizei fezabilitatii se defineste obiectivul proiectului si sunt previzionate resursele necesare. Studiul de fezabilitate trebuie sa precizeze n principal:

• cit va dura proiectul?

 este realizabil (fezabil) proiectul?

 cit va costa proiectul?

 

Pe baza studiului de fezabilitate se ia decizia de a continua sau nu cu fazele urmatoare ale proiectului.